13.10.2007 г., 13:04 ч.

СЪМНЕНИЕ 

  Поезия
691 0 4
Внезапно в мене всичко се избистря,
денят, нощта и... мътните ми мисли.
Горчилката в мене се пречиства...
Очите ми блестят и стават пъстри.

Нима си кълн на изгоряло цвете?
Съмнение в сърцето тихо стене...
Нима си сипкава земя и бряг съборен?
Тревогата утихва, спи в съня ми.

Поднесох ти котле звънтящо вино
.
На едри глътки пиеш от дъха ми.
Ще стана аз на корен, плод и извор,
и слънчев сок ще капе от липите.

Запомних шепота на първата целувка
и усета за майчиното рамо…
Не ме кори
не ме вини,
че побелявам преди тебе, мамо!

© Василена Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??