21.12.2007 г., 15:15 ч.

Сън 

  Поезия » Философска
611 0 1

Вървя по някаква странна пътека.

Къде ли ме води?

 

Всичко наоколо е тъмно и мрачно,

толкова е трудно по тази странна пътека!

Къде ли ме води?

 

Храсти бодливи, мрачна завеса, високи и гъсти дървета,

толкова е страшно по тази странна пътека.

Къде ли ме води?

 

Гарван се чува да грачи зловещо,

тъй е далече и сякаш е близо.

Тръпки ме побиват и поляна пред мене.

 

Колко е близо, а не мога да я достигна!

Гарван отново, птица нещастна!

Защо ли ме плаши?

 

И още веднъж. След нея бухал,

и после вълк, та аз съм в гора,

а не на някаква странна пътека!

 

Потръпвам отново и...

О, Боже - красив е! Орелът в небето!

Плясва с крила и аз се събудих!

 

Сън било е! Няма страшно.

Няма я гората зловеща и

пътеката странна.

 

Затварям очи и отново орелът...

 

 

 

© Ана Узунова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Кошмарните сънища показват че я няма любовта или се е скрила някъде...Желая ти само хубави сънища и истинска любов...
Предложения
: ??:??