31.07.2008 г., 21:04 ч.

Сън 

  Поезия » За деца
464 0 5
От сиропа ''Панадол''
глътнах и потънах в дол.

И сънувах странен сън -
бях в гората върху пън.

Нещо сякаш ме болеше
и в легло ми се лежеше.

Докторка ми бе Мецана,
но не беше тя засмяна.

Само рече ми сърдито:
''Казвам ти съвсем открито -

който лапа сладолед
с гърлото не е наред.

После много силно кашля,
тъй за лакомия плаща.''

Стреснах се и изтощен
се събудих изпотен.

Разболях се, затова
ме болеше мен глава.

Че си казах вчера аз
тихичко почти без глас:

Ще си хапна сладолед,
че е хубав, като мед.

Кашлица сега аз имам,
''Бромхексин'' за нея взимам.

Ала щом пак оздравея,
като славейче ще пея.

© Иванка Морарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??