29.11.2007 г., 11:00 ч.

Сън 

  Поезия » Любовна
551 0 7

Сън ли бе или кошмар,

не мога аз сега да се досетя!

Но знам едно, ти бе там,

но защо не можах да те усетя!

Сънувах, че протягам топли длани,

за да ме вземеш с теб там, в безкрая,

а се одирах на бодливи клони,

колко далеч бях аз от рая!

Около мен нощта черна

завиваше ме със звездни пелени,

а от теб, така отдалечена,

огромен бурен облак ни дели!

През пътека мъничка към

теб поправях си път,

уж те приближавах, но все

по-далеч от теб отивах, обземаше

ме даже и страхът!

Аз сещам се, че виках силно,

но никой нищичко не чу,

а ти бе там, чакаше ме,

май викаше за мене ти...

Вятърът пое думите ми на шега,

излъга ме, че до теб ще стигнат те,

изви се буря и чух лоши хали

как казват ми, че съм наивно дете!

Луната бледа там над теб стоеше ,

само колко бе красив,

кого чакаше, нима мене,

а аз защо не стигам до своя любим!

Аз бягах, виках, падах,

обвиваха ме студени клони,

вещици с метли над мен летяха,

тук лошо е - казаха ми цветята!

Аз мъчех се до теб да стигна,

а ти бе все по-далеч,

накрая паднах и надеждата

утихна, провикнах се

- прости, няма сили веч!

И успяла да издигна уморено глава,

да погледна към теб с поглед сълзлив,

но теб те нямаше, не те намирах,

стоеше само онзи облак сив!

Изплаших се и се събудих,

но истината бе една, ти отдавна си отиде,

а аз пак призовавах любовта!

© Ирена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Страхотен и тъжен стих!Много добре пресъздадена картина.Докато четях и имах чувството,че сам там и аз.Не чакай нещо,което от давна е заминало!Не се обръщай назад!Бъди щастлива!
  • Хареса ми!
  • Хубаво пишеш, но тъжно е...Усмихни се ,
    и продължи по пътя си и пиши,с по-малко думи-
    повече да кажеш.С обич за теб и добрата ти душа.
  • мерси за коментарите приятели давате ми кураж да продължа
  • Много силен стих...прекрасно си го написала - изпълнен с тъга, копнеж...
    Поздрав! 6+
  • Много е тъжно това състояниеДа продължаваш да чакаш нещо,което отдавна си е отишло...Не съжалявай!Гледай напред!Успех!!!
  • Хареса ми идеята, заложена в стиха ти, но ако още малко го подредиш, ще се получи Перфектно!
    Дерзай и... успех!
Предложения
: ??:??