3.11.2005 г., 10:51 ч.

Сън 

  Поезия
878 0 0

  

Сън с цвят като мъгла,
бързо долина с прозрачни крила
и нежно те примамва с шумолене на стъпки в мека трева
отнася те с вълшебен кон в приказните кътчета на твоята душа.
Показва ти дълбоко скритите мечти,
които потулени лежат сред ветрове и мъгли
и като древен, велик шаман
разгадава от какви цели и идеи си обладан.
Съня, носи те на свойте крила,
нашепва едва доловимо "Ела",
за да те разведе из лабиринта таен
на твоите копнежи и скрити желания, тъй мистичен и омаен.

         ...........................

Ето, че пуква се зората
и съня отива си като ден студен
от никого и нищо не смутен.
Но ти само дай му знак
и той довечера при теб ще дойде пак.

© Н Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??