25.04.2010 г., 16:55 ч.

Сън 

  Поезия » Пейзажна
682 0 1

Лунен лъч влезе в моята стая
и донесе ми сънища чудни...
Как летя във прекрасна омая,
по цветенцата стъпвам на пръсти.

Как се гоня с пеперуди прекрасни,
завалеше ли... опъвах дъгата...
и от нейните приказни краски
всяка вплиташе тайно в крилата.

Върху облаци бели подскачах
и със вятъра сприхав се борех.
Със децата навън се закачах...
Да са живи и здрави - се молех.

Аз бях лудото слънчево зайче,
дето бляска в очите игриво...
Вечер връщах се при моето майче,
във обятията ù заспивах щастливо.

Този сън ми донесе усмивки,
на луната... сънливо намигнах.
Пратих много въздушни целувки,
от сърце и душа я обикнах!

© Таня Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??