7.11.2010 г., 6:41 ч.

Сън 

  Поезия » Друга
746 0 18

Вдъхновено от разкази на Йордан Йовков,

от снимките на Йовковия дом  в  с. Жеравна 

и на стара дървена къща в същото село,

 представени в този сайт от Плами

 

В съня ми открехнат

ти тихо пристъпи,

вратата затвори

и бяхме сами.

Отдъхнах си,

взрях се в очите

 човечни,

проникновени,

 тъй земни очи.

А после започна

да ми разказваш

и ето –

запяха пак колела ...

Албена, Боряна

  и  Женда, и  Тиха,

изминаха пътя

 до една душа.

О, майсторе Йовков,

“себап” ти направи

без бели чешми,

но целия свят ороси !

© Росица Танчева Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??