23.01.2015 г., 8:04 ч.

Сън 

  Поезия
569 0 1

Настана мрак, и тежка нощ склопи,
клепачите на младото човечество.
Под мрачните и сводести стени,
звезди се криеха, като измамно вечно.
На ръба на одъра заспа светът,
и дълго се въртя в кошмара си.
Сънува огън, вместо път,
сънува освирепял другаря си.
Прехапал устни и в копнеж за нож,
Светът побягна в отчаяние.
Кри се ден, и бяга нощ,
на ръба на одъра, под одеялото.
И падна от измамния си сън,
Човечеството, и въздъхна в облекчение:
„Добре че беше просто сън.“-
заспа отново, и сънува себе си.

© Стела Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??