21.08.2014 г., 18:06 ч.

Сън 

  Поезия » Друга
329 0 5

Каква гора! Кафява, жълта, рижа...

Тук-там по някой горд, самотен смърч.

Защо дойдох? Нима ще разверижа

сърцето си от тоя вечен гърч -

 

да чувствам как всичко се изнизва,

но аз не мога нищо да спася

и как лъчът на залеза ме близва,

но аз не искам нищо да гася.

 

Нима в абсурда трябва да повярвам,

че сам ще стана някога земя?

Един вторачен в мен, настръхнал гарван

нададе грак и после занемя.

 

Дали ще ми подскаже той - кои са

най-дългите пътеки към смъртта?

И кой на тази болка ме ориса -

да бъда само миг от вечността?

 

Едва ли. Лъхна вятър. Шарен огън

в листата отмалели заигра.

И нямам сили да си кажа сбогом

с гората. Тази приказна гора.

 

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??