27.10.2022 г., 17:54 ч.

Сън 

  Поезия
450 1 3

Животът е сън...

дълбок, илюзорен.

Емоционално незрял,

откъм вяра... просторен.

 

Откъм мисли - химера.

Въображаемо спрял.

На всеки ъгъл тревожен,

от всяка дума - портал.

 

В материалност изгубен,

създал алчни творения.

С печалбарска заблуда

зомбира грешни стремления.

 

Разделил е държави

по вяра и принадлежност.

Едни тънат в облаги,

други мрат в безнадеждност.

 

Животът ни дар е,

но знаем ли всички  това?

Стигнали краят му,

вкарват ни в преповтарящ сън,

или нов тест… за беда.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Тони и Миночка! Реалността ни е различна, но ние сме тук, да се учим и израстваме!
  • Хубав стих, с много истини в него!
    Хареса ми!
  • Хареса ми начинът, по който виждаш живота
    "Едни тънат в облаги,
    други мрат в безнадеждност." - това много добре си го казала.
Предложения
: ??:??