19.02.2014 г., 21:18 ч.

Сън ли бе 

  Поезия » Еротична
1207 0 10

Кротко морна, приютена
във прегръдка, след нега,
чезне в мир, в покой смирена,
нестинарската душа.

Че от късни нощни доби,
чак до утринни зори,
момък мил, левент безспорен,
кръшна ù снага мори.

Гали вежди-гайтанлии,
а в ресниците със плам,
месечинкови фонтани
заблещукваха без срам.

Плитки-водопад разплита,
вдъхва мускус, аромат,
а в очите, без да пита,
пали зарева от страст.

Кротка, морна, приютена
във прегръдка, след нега,
пита, малко притеснена,
сън ли бе или мечта?!


© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??