16.07.2023 г., 15:19 ч.

Сън през юли 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
448 2 6

Вълните от огън заливат брега

и бавно надига се в мене копнежът,

пленява ме сладостна лятна нега,

косите отмятам със жест най-небрежен.

 

Пътувам към чудни далечни места,

където магията властва навеки

и сбъдва се всяка сърдечна мечта,

душите се реят от въздух по-леки.

 

Пред порти от пламък, усмихнат и благ,

посреща ме моят прекрасен владетел

ръка за ръка през незримия праг

пристъпваме ний към мига си най-светъл.

 

Целувки, милувки, въздишки и смях

отдавна споделяме с тебе в съня си,

но време дошло е без капчица страх

да станем едно и да спрем да се търсим.

 

Лазурът е ален и здрач кадифе

ни кара блажено в захлас да замлъкнем,

един подир друг ще летят векове,

но нашето ехо не ще да заглъхне...

© Мария Митева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??