22.06.2021 г., 13:20 ч.

Сън (продължението) 

  Поезия » Философска, Гражданска
255 0 0

 Сън (продължението)

 

Народът спеше но вече се събуди,

от дългия си сън той се пробуди.

Не трябват само думи а дела,

накрая той самият това осъзна!

 

Събудиха се и със знамена в ръка,

излязоха на площада вече хората.

Да потърсят сметка на управата,

да заявят себе си, своите права!

 

Вдигнаха хората наведената си глава,

юмрукът им вече е стиснат с дясната ръка.

С лявата стиснал здраво знамето сега,

за българската чест повежда той борба!

 

Борбата води я и за своите деца,

той пример е за тях, техният баща!

Борба за своята мила, родна страна,

за бъдещето на децата си тук в България!

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??