Народът спеше но вече се събуди,
от дългия си сън той се пробуди.
Не трябват само думи а дела,
накрая той самият това осъзна!
Събудиха се и със знамена в ръка,
излязоха на площада вече хората.
Да потърсят сметка на управата,
да заявят себе си, своите права!
Вдигнаха хората наведената си глава,
юмрукът им вече е стиснат с дясната ръка.
С лявата стиснал здраво знамето сега,
за българската чест повежда той борба!
Борбата води я и за своите деца,
той пример е за тях, техният баща!
Борба за своята мила, родна страна,
за бъдещето на децата си тук в България!
© Валентин Миленов Все права защищены