5.01.2023 г., 20:47 ч.  

Сън за самодива 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
463 2 4

 

 

Коси, изтъкани от злато -

в загадъчна нощ се разливат

над моите устни, когато

надвесваш се в сън, Самодиво!…

Гърдите ти - обреден хляб

омесен с митичните длани.

И аз съм просителят - раб,

сам който с любов да нахраниш…

В очите ти - ручеи топли,

потъвам захласнат хлапак!

По вятъра с моите вопли

разсей всеобхватния мрак…

Танцуваш под сенките, скришом -

ефирна, загадъчна,…боса!

И тихо по тебе въздишам,

полегнал сред летни откоси…

Облякла ефирен сукман,

с ширит от звезди искрометни;

събираш светулките в длан

над нас романтично да светнат!…

С венче от омайниче - биле,

дали със нишан ми се вричаш?!

Или ще остана безсилен,

щом ти не си мое момиче!…

И с изгрев, запален с огниво,

отлиташ за миг в необята…

Аз моля в нов сън, Самодиво,

вземи ми съдбовно душата!

 

 

05.01.2023 г.

© Владислав Недялков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви от все сърце, приятели! Без Вашите оценки и подкрепа едва ли щях да продължавам напред. Бъдете здрави и благословени с неизчерпаемо вдъхновение през новата година.
  • Много хубаво стихотворение приятелю!
  • Прекрасен стих
  • Красиво пишеш! Прекрасен стих-сън!
Предложения
: ??:??