2.09.2015 г., 21:32 ч.

Съноброжение 

  Поезия » Философска
436 0 1

Изгревът, камшичен удар, всеки лъч.

Градът виси на примка, глъч.

Вените му тъпчат бледни контури,

дебнеща жлъч в Хора-Кобури.

Смог от клишета - техен покров,

крие пороци в златен обков.

Разумът – недъг и проказа.

Вредна реалност със деня залязва.

Плътна несвяст, блажена забрава,

химери в дрипи сънят обещава“

 

Пронизва мираж, пред поета, с печал,

прощалният ритъм на времето.

Животът - безпощаден трибунал!“

Познанието струва ли си бремето...

 

© Габриела Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Пронизва мираж, пред поета, с печал,

    прощалният ритъм на времето.

    „Животът - безпощаден трибунал!“

    Познанието струва ли си бремето..."

    Харесах силната образност и дълбочина на философския замисъл!Силни аплодисменти!

     
Предложения
: ??:??