17.09.2022 г., 9:10 ч.

Съновидение 

  Поезия » Философска
172 0 2

Сънувах,че във мен живял е Брьогел

и кула Вавилонска съм рисувал.

Чрез нея общ език човека водел,

а Бог отгоре тайно негодувал;

 

Сънувах кулата нагоре как растяла,

докато хората строели я задружно,

и как от слънцето по-силно заблестяла,

неподозирайки, че ще завърши тъжно...

 

Не се забавил Богът със гнева си.

С един единствен гръм жестоко я съборил.

И от човешкия мравуняк се отърсил.

Като над него ядно Хаоса разтворил...

 

И вече никой с никого не се разбирал.

И злият дух над всички и над всичко възцарувал...

 

На сън духът на Брьогел съм жадувал.

И кула Вавилонска съм рисувал...

© Dimitar Ikimov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??