10.04.2009 г., 23:02 ч.

Съновник 

  Поезия » Друга
995 1 2

Може би сълзите
още не преливат,
или пък росата
още не попива -

 

дали сънуват?

 

Може би розите
още не бодат,
или пък кокичетата,
още не цъфтят -

 

дали сънуват?

 

Може би пролетта
още рамото ти не намира
и може би дъждът
още да ръми не спира -

 

дали сънуват?

 

Може би светулката
още не мъжди,
или пък бръшляните
в прегръдка вечна остарели са,
със нощи -

 

дали сънуват още?

 

Може би детето вечер
на майка си ръка държи,
а тя му шепне - „Спи."
И може би от кошмарите с усмивка ще бълнува,
защото тя ще бди
и може би утрото в леглата им
внезапно се явява -
плачат на раздяла -

 

дали сънуват още?

 

Може би приятелството
пропусна да те ръкува - спи.
И може би зората
е неразцъфнала пролука за твоите мечти...
 
 
„Чух се, че плача. Дали да се събудя, или да сънувам още..."

© Делян Пенчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хубаво е
  • Прекрасно!

    Моята реплика:

    Може би е дълъг моят сън по тебе.
    Сънувам те, и тръпна дано да е последен!
    Докосвам те сетивно и моля се зората
    първа да не съмне, събудила ... тъгата!
Предложения
: ??:??