25.10.2020 г., 8:34 ч.

Сънувах 

  Поезия » Хумористична
427 0 5

Аз нали съм котарак

Та заспал съм под чардак 

И сънувах до зори

Разни котешки злини.

 

Правя топлото кафе

Няма време да се мре

Пия бързо и засмян

Целият в пот облян. 

 

Как колежката ми млада

С друг си прави серенада

Аз нали съм си,, юнак,, 

Как се хвърлих в тоз топрак?

 

Тая дето все,, лети,, 

И ми пише в тъжни дни

,, Да ме чакаш на перона!,, 

Щот се мисли за персона. 

 

А жена ми, все мълчи

Всичките пари брои

Ту за мляко, ту за сол

И й се привиждам гол! 

 

Пустата ми сметка

Ме затваря в клетка 

Имам срокове, задачи

Пък коята се окачи! 

 

Как да легна в кревата 

И от трите ми тежи главата

Ще отида на курорт

Да се видя в,,комфорт,,. 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??