14.01.2009 г., 0:55 ч.

Сънувах сън 

  Поезия » Друга
779 0 12


СЪНУВАХ СЪН

Сънувах сън, прекрасен сън -
бе пролетта дошла навън
и в разцъфналия люляк
пчели жужаха - цял рояк.

На две пъстри пеперуди
малко куче се учуди,
край алейните дървета
гонеха се пак момчета.

От немирни ученици
възмущаваха се две старици,
на беседка неголяма
деца играеха на дама.

До забранителни табелки
плетиво плетяха лелки,
една майка пък с количка
се разхождаше самичка.

Исках да съм там и аз,
но се събудих в този час
това си беше само сън -
все още зима е навън.










© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??