13.10.2009 г., 14:03 ч.

Сънувал съм 

  Поезия » Любовна
686 0 7

Сънувал съм

   

„Какво сънувал си – ме питаш, -

че със усмивка се събуждаш?”.

- Какво ли?

Трия си очите –

просънен още и учуден.

 

- Не бих могъл да ти разкажа,

но знам: в съня ми бяхме двама.

Кралица беше ти, аз – пажът,

пленен от погледа измамник.

 

Бях всъщност във съня си кралят,

а ти, разперила ветрило,

шептиш ми думи, те ме галят:

така красиво, толкоз мило.

 

А може би ти беше фея,

а аз следях те все прехласнат.

Или обратно – бях Орфей аз,

ти – Евридика най-прекрасна.

 

Аз виждах те в различни роли

под магнетична светлина....

 

А краят е: чаровни, голи –

мъж влюбен с влюбена жена.

 

         Живодар ДУШКОВ

 

© Живодар Душков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??