13.09.2005 г., 14:08 ч.

Сънят 

  Поезия » Друга
1072 0 6

Сънят затваря моите клепачи
и ме понася в друг един живот -
по прашните пътеки боса крача,
в утъпкания жизнен брод.

А там ме чакат моите надежди,
несбъднати желания, мечти,
изгарящи снагата ми копнежи,
галактики, планети и звезди.

И ме понасят в свойта безпределност,
високо над поля и градове,
даряват ме със нова светогледност
във странни, непознати светове.

А в утринта с криле ме приземяват
във моя делник скучен и суров
и обещават нощем да ме сгряват
със щастие, надежди и любов.

© Дорика Цачева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??