2.12.2019 г., 10:58 ч.  

Сънят на грешницата 

  Поезия » Друга
362 5 6

Пак грешната по съмнало заспа,
сънят й в хоризонтната си крива,
по майчински сред градската тълпа,
измръзнали гаврошчета завива.

С юрганчето на зимните коси,
душите им, бездомните покрива
и шепне тихо: Тук съм, сам не си,
и любовта, там някъде е жива.

Целува с обич трескави чела,
макар насън им дава топла стряха,
камина, дом и бляскава елха...
Играчките, които тъй копняха...

Разсънва се намръщен този град,
Билбордове поглъщат светлината.
Усмихнати гаврошчетата спят,
спи грешницата, с анггели в душата.

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??