26.05.2017 г., 0:41 ч.

Съперница 

  Поезия » Строги форми
707 1 5

За тебе не написах нито ред,
защото туй което ти оставих
и туй което не прежалих
потъпка във съпружеския гнет.

В сърцето му намерих буца лед,
в ръцете му – просъхнали дъбрави
с които моите не бе забравил
разчиствах дълго бурени и смет.

Какво е твоят гняв свиреп,
щом има във очите ни простори
отхвърлили дългогодишен креп?

Не може стих да се затвори,
любов не може да се окове
нито пък вятъра да се догони.
 

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??