7.12.2015 г., 23:29 ч.

Съпружеско откровение 

  Поезия » Друга
329 0 1

Съпружеско откровение

 

Уморих се вече да те мразя,

злоба да попива моят ум,

гняв да ме облива на талази

и като в законите на Крум

 

мислено да ти троша ръцете,

че открадна мойте младини –

и след век за радостта отнета

нищо теб не ще оневини.

 

Зная, че се радвам на взаимност,

че сравняваш ме с Маркиз дьо Сад,

че си с аргументи „легитимни”

как живота ти превърнах в ад,

 

как те трансформирах във робиня

на бита, на самовлюбен тип,

че гласът ти глас е във пустиня

и ... избухваш в истеричен хлип.

 

Ако си мълча, не е случайно,

а закономерно е дори –

лудият, твърди ли че е чайник,

най-добре със него не спори.


© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Толкова истинско е, че чак плаши. Често хората са в капан на "съпружеска ненавист" и се нараняват един друг, вместо да намерят начин да счупят оковите си. Дано ситуацията при теб да не е подобна с тази на лирическия...
    Стиха е много силен ! А финала ме плени
Предложения
: ??:??