18.10.2007 г., 11:03 ч.

Сърце ли бе... 

  Поезия
755 0 18
Сърце ли бе, което аз докоснах,
уж топло, а усетих хлад?...
Блуждаят вътре хиляди въпроси,
за нежност ненаситен глад...

Сърце ли бе това, което ти докосна?
Дали е цяло първо провери...
Раздавах - на парче, и то по много...
Останало ли е - и ти вземи...

Сърца ли са... омайни и красиви,
или във тръни изранени чак до кръв...
Сърца ли... благородни и щастливи,
или изтръгнатата помежду ни пъпна връв?

Сърца ли бяха... или суетата
на двама нарциси, пробудени в нощта?
Любов ли крием, или пък сърцата
предпазваме от нежност да горят?...

Сърца ли бяха, или просто думи?
Излишни май са... може и без тях...
Щом нежността съзната помежду ни
и двамата ни води към безмерен грях...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??