2.06.2008 г., 7:25 ч.

Сърце, напий се... 

  Поезия » Любовна
1515 0 38

музика: http://vbox7.com/play:ef440599

 


Сърце, напий се, ако без Любов живееш
и цяло превърни се в късче лед.
Поне така сълзите ще разреждаш...
Но как ще съществувам аз без теб?


А слънце щом опита да те скрие,
грабни с замах последния му златен меч.
Душата ми се пробвай да убиеш,
подлагайки я на безумна сеч.


Налей си вино, че така без тебе
по пътя няма как да продължа.
През пепелища и през тежки бури
ще крача аз, дори и да кървя.


И ако, Сърце, си много съгрешило,
Съдба ще моля - нека се смили
и даде ми друго - по-безгрешно,
та някой някога и него да теши.


Но поддаде ли се и на Лукавия,
то нека с по-кораво го смени.


От чакане са устните изтръпнали
и без любим накъсано в мен боли.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??