20.08.2007 г., 13:59 ч.

Сърцето ми 

  Поезия
578 0 8
В сърцето си поканих те веднъж.
Завинаги във него ти поиска да останеш.
А после като алпинист, докоснал своя връх,
заби там, гордо и победоносно, знаме.

Като кръстоносец в поход ме превзе,
използвайки оръжия най-нежни,
целта заветна - моето сърце,
като граал мечтан спечели неизбежно.

Минотавър в лабиринтите на моята душа,
опазил тайната ми някой да не вземе,
а аз съм Ариадна, искам тебе да спася,
оставям ти следа невидима, да те избавя.

Орфей, със музика душата покорил,
аз знам, че заради мойта нежност свята,
във царството на сенките ти влязъл би дори,
не би се спрял пред нищо - даже тъмнината.

Като амазонка газя мъжките сърца.
Единствен тебе само няма да погазя.
В сърцето си те нося, в мойта самота.
Единствено и само тебе в мене пазя.

Закриляш го с живота си, ако се наложи.
Да бъде само твое и за теб да бие.
Покварата у другите души да не го гложди,
страстта у себе си дори да не открие...

Сърцето ми е твое. Нежната душа,
отдадох я на твойта нежна, мъжка сила.
Страданията ми единствен ти премахваш с лекота...
Мой бог си, моя страст, сърцето ми пленила...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??