Сърцето ми е рана... Пак е рана!
С годините уроци уж натрупах.
Уж щит му изковах стоманен,
а под стрелата на Амур се пукна.
Уж опит имах – толкова се парих,
а пак съм тъжен, пак скърбя...
Но сам си казвам: „Живодаре!
Какво да правиш, брат, съдба!“
© Живодар Душков Всички права запазени