24.05.2013 г., 13:47 ч.

Сърцето ми откъсна 

  Поезия » Пейзажна
322 0 1

Какво изцъклено Небе
и Слънце нетърпимо,
като рисунка на дете,
рисувана сред зима!

В копринената синева
лежат простори русокоси.
В килим от тучната трева
пак Лятото се носи.

Прехвърчат  птички и пчели.
Играят и децата боси.
Пробуждат селото петли.
Дъхти и днес  на сенокоси.

Стоя под сянката дебела...
И пак съм с моите въпроси!
Във детството ми звездочело
днес паметта ми пак се носи!

Дойдох за мъничко на село
и миналото ми възкръсна...
И искам да ви кажа смело -
то моето сърце откъсна!


 12.09.2011 г.  с. Драгойново

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Навяват тъга старите спомени, но въпреки това,
    аз харесвам сантиментите и това ми допада!!!
Предложения
: ??:??