7.09.2008 г., 13:09 ч.

Сърцето мое! 

  Поезия » Бели стихове
824 0 1
Сърце, разкъсано на две, вика за помощ.
Ала няма кой да чуе неговото стенание.
Сърце, разкъсано на две, иска да плаче,
ала не може затова, защото е ледено.

И сърцето мое иска някой да го съживи,
ала никой се не наема да събере счупеното ми сърце.
И сърцето мое иска да намери любовта,
ала не може, защото е по-ледено от всякога.

Сърцето мое пита се сега, без глас пустинен,
къде може да намери друго сърце, за да са заедно.
Сърцето мое! Иска само да обича истински,
така, както обичаше някога две сини очи.

И ето, когато моето сърце заплака с ледени сълзи,
едно момиче - красиво и елегатно - дойде, за да ме обича.
Изтри ледените ми сълзи с целувка една,
за да може с нея да съм завинаги до края на  живота ми.

И когато това момиче се появи от моите мечти,
то ме прегърна и после отново ме целуна.
Бе красиво, защото сърцето ми събра се отново.
И разбрах, че всичко това било е само един красив сън.

© Пацо Танчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "Сърце, ранено надве, вика за помощ."
    Сърцето може да бъде разкъсано надве, не и ранено. Предлагам ти да го оправиш.
Предложения
: ??:??