28.11.2017 г., 14:02 ч.  

Сърцето на музата 

  Поезия » Любовна
379 0 1

Отиде си моята муза,

с тихи стъпки в нощта.

Тихи стъпки, бързи,

защото и бързо минава…

 днес любовта.

 

Старата пък прашна –

покрита с тежки думи лежи.

Среднощните стъпки дочуло,

сърцето ѝ –

отронва горчиви сълзи.

 

Не е като мен – вече безчувствен–

не познаващ обич и искра в любовта.

Нищо не остана в мен,

а отгоре ме гледа…

в кухо тяло страстта!

© Никола Станиславов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??