21.03.2018 г., 13:24 ч.

Сърцето на поета 

  Поезия » Любовна
976 2 2

– Поете, стих ми даде, 
но ще ми дадеш ли своето сърце?!
Че моето без него силно страда, 
а с любовта ти леко би било, като перце.


– Знай, красавице, сърцето на поета
не принадлежи на никоя жена. 
От велика Муза е заето
и на нея верен е дори в смъртта. 


Тя в хиляди лица ще се представи 
пред неговите в нея влюбени очи. 
Стих след стих той нея ще прославя. 
Величието нейно. Не твоето – уви. 


Но ти не тряба да го обвиняваш 
или любовта към него да отричаш.
Можеш само да го обожаваш, 
а той понякога да те обича.

 

Из стихосбирката "Безвремие" 

На Росен Николов©всички права запазени

© Росен Николов Всички права запазени

Из стихосбирката ми "Безвремие"©

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??