29.05.2021 г., 7:23 ч.  

Сърцето на Поезията 

  Поезия » Философска, Друга
309 1 2

 

Живея в сънищата, а поезията е път, 

по който те се сбъдват за живот. 

Понякога мълча, а думите без плът, 

летят без полет в самолети без пилот... 

Не ме разбират, или го правят грешно -

Каква е разликата между двете?...

Снежинка може ли да съществува вечно

в създадено от ада райско цвете?

 

Дори и слепи, римите, да знаеш, 

не спират да се вглеждат в многоточието... 

А точно там, това ще го признаеш, 

е казано, понякога, най-важното.

Но аз отново тръгвам, сън ме чака, 

и може би... прераждане във стих... 

Сърцето на Поезията е влакът, 

във който безбилетно... се качих... 

 

02.11.2019.

 

Георги Каменов 

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??