23.05.2007 г., 15:58 ч.

Сърдито небе 

  Поезия
579 0 0
Защо ли му е мъчно на небето,
че толкоз много дъжд се днес изля,
облаците тромави и начумерени
като пуяци се перчат над града!

Да не би да са се скарали със слънцето,
да не би война да водят те сега?
И личи си, че повеждат облаците,
с мрачни колесници, над света!

Но знам, небето пак ще се изясни,
няма да е все сърдито то,
няма тез навъсени бразди ужасни
да се разпростират из лъчистото чело!

И пак ще се прегърнат те със слънцето,
и пак ще засияе в топъл ден,
отново ще забърза в своята посока,
и космоса в лъчи небесни озарен!

© Марияна Димитрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??