13.02.2024 г., 19:38 ч.

С Бог 

  Поезия » Любовна
112 0 0

     Без любов,само с обич живях.

Вместо огнена страст опознах

 кротостта на притихнали птици

 Прегръдки топли,

 грейнали зеници.

Няма безумие,

има грижовно отдаване.

 Вместо сливане на души –

мълчаливо прощаване.

Мислех,че обичта е любов 

 под  карнавална маска,

с пъстри одежди

и с имидж  нов.

 Неразгадана

 като рисунка от Наска.

Не Го срещнах,а Го видях.

В  ранен следобед прелетя

покрай панелната ми тераса.

Срещата бе неочаквана,

без нагласа .

Дали пък от изненада не полудях?

Заскачах и неистово закрещях.

Дойде! Ти,който Си винаги с мене,

който  чрез слово Началото

сътвори

и с промени Света обнови.

Създаден Си да  сътворяваш

и Себе Си до край да опознаваш

        Като  горящи факли

Клетките  ми започнаха да  греят,

      а сърцето немее ...

Сърцето препуска

 и обикаля  Земята.

 Армия от Неврони

 е в центъра на Играта.

Докато Любовта ме оседлава

И ме води за юздата.

       Невиждана,нечувана,неказана Любов,

но с хералдическите знаци на величие

 Неуподобена,неприличаща  на никоя.

И  несравнима със човешката любов

тъй както крясъкът на гарван 

с майчин зов

      Тая   Любов  напомня Себе Си.

Една безкрайна върволица от признания.

Събудили  във мен  желания

 да се разтворя като лакмус  от страдания.

   Със  светли знаци и безбройни проявления -

по земна   твърд и по небе

отправят взор към  мен

 творения ,

които  всяка нощ върху фасадите трептят.

 Невероятно странни изкушения.

Неземни светила окол мен,

превърнали нощта на ден

в  среднощни бдения...

Моя Любов невинна като  гукане на пеленаче.

По теб душата устремена плаче

от невъзможност за осъществяване до край.

Изпълнена с тъга щастлива

и  тъговно щастие 

тя плаче както росно

 плачат  ружите през май.

    Любовна нощ

щом в късен час изгрее

Духът на Любовта

трепти от страст

Духовна длан

 с човешка длан се вплитат

Не искат нищичко

и  нишичко не питат

Два духа влюбени

се реят сред пламъците

на любовни клади

в едно пространство

без  прегради...

                                                                                                                                            ..

 

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??