23.12.2007 г., 19:12 ч.

Сътворението 

  Поезия » Философска
878 0 5
 

Затвори очи и виж Сътворението.

Помниш ли как ме създаде?

Смили се над мен и слезе от трона си.

Пред теб лежах чист и гол аз - човекът.

Един дух, непознаващ живота,

съществувах без съзнание, блажено удавен в плътта.

 

Отново в капан на незаченати страсти.

Въвлечен, строя сам решетки без вход.

Превърнах страха си в реалност красива.

След всяка крачка затъвах във пясък дълбок.

О, ако знаех, че сладостта има привкус солен!

Но лежах чист и гол аз - човекът.

 

Вчера и утре чрез теб само виждам,

и рамки... рамки на безграничен поток,

знаеш ли защо вчера и утре, вечно, завинаги

със шепот "... Смирение..." ще говори мигът... когато

пред теб лежах чист и гол аз - човекът,

направил възел от вените на поток?

 

Затвори очи и виж Сътворението.

Спомни си: ... безграничен... привкус солен...

Когато всички страсти зад рамката в миг те забравят,

за да отворят очи една реалност по-късно,

загубен завинаги.

Все там, зад рамката, бездвижен сюжет закрепен ще мълчи.

 

Но лежах чист и гол аз - човекът,

със шепот " смирение " викаше, плачеше и крещеше мигът,

когато всеки забравяше, за да си спомни,

и без да знае вълна поредна бе

и песъчинка след друга, прах при прахта,

всеки нов поглед виждаше други платна.

А вчера и утре, вечно, завинаги чрез теб само виждам,

забравил плътта.

 

 

На учителя

© Илейн Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря на всички за милите думи.. не мога да ви предам усмивката, която озарява лицето ми точно сега, но се надявам, че поне мъничко от това, което чувствам, вие вече познавате..
  • хареса ми смирението, на духовна тематика май си падаш.Добре дошла
  • Добре дошла и от мен!
    Желая ти успех при нас!
  • Драго ми беше да прочета...
    добре дошла, радвам ти се.
    с много обич за теб, Ивелина.
  • Поздравления за духовните ти търсения!Добре дошла и успех!Желая ти весела Коледа и щастлива Нова година!
Предложения
: ??:??