8.12.2007 г., 20:23 ч.

Съвет 

  Поезия » Философска
676 0 2

 

                        Съвет

 

Животът е гаден, когато за пари и щастие си жаден,

а си беден и гладен, когато искаш да скачаш,

а лазиш, когато искаш да нападаш, а трябва да се пазиш,

когато искаш с другите да пееш и да се смееш,

а отвътре да плачеш и сълзи горчиви да лееш. 

Сега си нещастен, и всеки ти е крив, но замисли се, човеко -

ако нищо не направиш, животът вчера, днес и утре, отново ще е сив!

Питаш се защо си жив, защо си там, а не тук,

защо на теб, а не на някой друг, защо е тоя срам, защо си сам?

Отговор не мога да ти дам, но знам,

че не мога да разчитам на бог да оправи скапания ми живот!

Знам също, че никой няма да помогне и няма да се трогне от твоята история!

Човече, виж - как не им пука за твоята агония!

Може да посегнеш към тревата,

или направо на иглата, но знай -

те на проблемите и мъката не слагат край!

Сега мисли, решавай - помощ, ако ти трябва търси, не се стеснявай!

Ако си паднал, ставай, бързо се стягай

и да се бориш - продължавай!

Никога не се отказвай и "майната му на всичко" не казвай,

а послушай ми съвета -  за да излезеш от калта проклета!

© Стефан Василев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Ами благодаря за посрещането!И наистина по предназначение беше точно текст на песен,но нямах база за да я направя,и затова останаха само стиховете.
  • Силни думи!
    Повече ми прилича на песен в рап-стил!
    Добре дошъл в сайта!
Предложения
: ??:??