23.07.2021 г., 11:38 ч.

Съвременен Вишински 

  Поезия » Гражданска
442 0 0

 

За да станеш прокурор с дебела гушка

трябва мафиотския си бос да слушкаш,

враговете му да гониш безпощадно,

че за пари и власт сте жадни.

С кюлчета златни бос гроб ще застила

с надежда към него червеите да са по-мили.

Охранява го прокурорски каскет неуморно,

умело прикрит зад приети сини закони,   

„ Не сме народ, а мърша!“- 

укоряваше с болка някога поетът.

Свикнали друг работата ни да върши,

с глави наведени все така си кретаме.

Отдавна дъното морално покорихме

в очите на съседи и страни далечни,

но ние защо все пак се укротихме

и ще останем ли там вечно???

 

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??