6.03.2011 г., 21:05 ч.

Съвремие 

  Поезия » Гражданска
761 0 2

Живот ли бе да го опишеш?

Живот ли, че да те прокуди?

Изпълнен с непорочни мисли,

въвеждащ в нечии заблуди.

 

Измислица с чутовно средство,

недъгът, крачещ помежду ни,

невежеството с безотчетност

ни начислява крупни суми.

 

Творецът, в размисли затънал,

оптимистично от години,

бездарникът с бруталност бледа

подменя скъпи лимузини.

 

Посърнал, но блещукащ поглед,

отчайващо натам се взира,

где тънат в нищета духовна

проблясъците на кумира.

 

Мечти в съзнателна игра на мисли

с последователност в това безумие

за непонятната характеристика,

въплътена в шепота ни от безсъние.

 

Живот ли бе да го опишеш,

съдба ли бе да я измамиш,

изпадайки в безмълвен пристъп,

замислен как да се прехраниш!

 

 

donWalcheze - 22. 02. 2010 г.

© Лучано Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • ... много от които си остават все така несбъднати ...
  • ,,Мечти в съзнателна игра на мисли'' поне те са ни останали мечтите
Предложения
: ??:??