19.05.2010 г., 18:47 ч.

Създадох те 

  Поезия » Любовна
751 0 3

СЪЗДАДОХ ТЕ

 

Създадох ти огън. Неволно ли?

Напротив, нарочно!

Да пари!

В дима му да виждаш апостоли,

от пламък да вдигаш олтари…

 

Създадох ти болка.

Умишлено!

Насън и наяве да стенеш,

да търсиш спасение в нищото,

разнищен да дойдеш при мене…

 

Създадох ти ложе

от истини.

Една по една ги откривах.

Корави, но дяволски жилави,

отровни, коварни, бодливи…

 

Създадох те цял

от проклятия -

през теб гордостта ми изтича.

За мен да си вечно разпятие -

ще знаеш защо те обичам!

 

 

© Теменужка Маринова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??