19.12.2010 г., 1:24 ч.

Създадох те 

  Поезия » Любовна
789 0 7

Кажи ми, страннико, откраднал моя ден

и завладял спокойните ми мисли:

Орисница ли прати те при мен?

Или сама успях да те измисля?

 

Създадох те от палещата страст

на  тайни, неизказани желания!

От мисли, неизречени  на глас!

От шепота на огнени предания!

 

От порива на грешната любов,

отричана и толкова жадувана!

От древния и вечен благослов

на ерес-  самодивска, несънувана…

 

От спомена за диви времена

на  клади и кармични заклинания!

С магията на дяволска жена,

даряваща и грях, и покаяние!

© Йорданка Господинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??