9.04.2008 г., 8:59 ч.

Съзнавам 

  Поезия » Любовна
939 0 6
 

Точно в този кратък миг съзнавам

колко приказна, неистинска дори.

Докъде реална си, не различавам

и как те виждам в сън, а ти не си.

 

 

В какво съзнанието те променя,

дали ще счупя този лик?

От реалността магията ти ме отнема,

без да имам сили за спасителния вик.

 

 

Облива ме ухание на първородност,

а дали наистина живея тук, в мига?

И ще имам ли за малко благосклонност

да вдишам блаженство от тебе - извора?

 

 

Но вече знам - на тебе се предавам,

целувам те от щастие, облян в сълзи.

Докато дишам, живота си ти подарявам -

в безкрайната любов за мен се прероди.

© Валентин Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??