8.05.2023 г., 10:17 ч.

Таен надпис в криптата 

  Поезия » Строги форми
251 2 8

ТАЕН НАДПИС В КРИПТАТА

 

– Смири се – ми рече потокът,

водата сред пясъка чезне,

покоят прилича на бездна –

там губиш се сам без посока.

 

Животът до стих се смалява.

Уж имал си време, а нямаш.

То – несподелено от двама –

най-страшно плътта наранява.

 

Душата си как да спасиш ли –

аз тайни рецепти не зная.

Ден иде гневът ти да стихне.

 

Но плащаш главница и лихви

с безплодни надежди докрая,

неволния грях не простиш ли.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??