Като каза, да ти кажа:
ей тъй са облещих.
Слизам вчера до гаража,
гледам – един вещер!
Станах ама – рядка плетка!
После се оказа,
бил комшията бе, Петко,
чакал да изляза.
Имал на жената нещо
тайно да обажда.
Ключ му дала. Да са срешкат.
Трети път дохаждал.
И лежанката постлана,
дето лятос дремех.
Тайна, майна. И голяма.
И не е за мене.
Той “мерси” и аз “мерси”.
Двамата мерсиме.
Пазим комшулука си.
И доброто име.
© Райчо Русев Всички права запазени
Майстор си, Райчо!...
Благодаря!...