ТАЙНОПИСИТЕ НА ВЕЧНОСТТА
... тайнописите звездни чета – от далечни, човечни Вселени –
нейде в другия край на света скъп приятел си мисли за мене,
рой проводили млади слънца, синовете се кротват първица,
и реди ми добри писъмца кротко влюбена в мене Женица,
и разплакано в парка дете как със Обич във мене се вглежда,
че преди да достигна стоте, ще му вържа хвърчилце Надежда,
и – в кандилцето сипал елей – ще шептя под иконата стара –
някой, вече забравен, злодей да ми каже: – Здравей! – на пазара.
И да литна! – нали през света пях със светлите пролетни птички?
В тайнописите на Вечността си живея със обич към всички.
18 март 2023 г.
гр. София, 6, 45 ч.
© Валери Станков Всички права запазени