Mar 20, 2023, 6:56 PM

Тайнописите на Вечността 

  Poetry
122 2 2

ТАЙНОПИСИТЕ НА ВЕЧНОСТТА

 

... тайнописите звездни чета – от далечни, човечни Вселени –

нейде в другия край на света скъп приятел си мисли за мене,

рой проводили млади слънца, синовете се кротват първица,

и реди ми добри писъмца кротко влюбена в мене Женица,

и разплакано в парка дете как със Обич във мене се вглежда,

 

че преди да достигна стоте, ще му вържа хвърчилце Надежда,

и – в кандилцето сипал елей – ще шептя под иконата стара –

някой, вече забравен, злодей да ми каже: – Здравей! – на пазара.

И да литна! – нали през света пях със светлите пролетни птички?

В тайнописите на Вечността си живея със обич към всички.

 

18 март 2023 г.

гр. София, 6, 45 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??