30.08.2021 г., 17:07 ч.  

Тайнства в лятна вечер 

  Поезия » Любовна
991 11 24

ТАЙНСТВА В ЛЯТНА ВЕЧЕР

 

Шепа облаци в книжна кесия
скъта вятърът палав на юни,
аромат на узрели кайсии
и любовни развързани думи.

Бавна вечер се точи на кея
като вино от тясна канелка.

И морето след миг ще прелее

в мойта тиха и скромна панелка.

 

Както тръгнах, така се завръщам

по сандали, с кенарена ризка.

Грейнал месец, закотвен над къщите,

обеци от сребро ми е низал.

 

Свих гнезденце в душата си птича

и те чакам да дойдеш на гости.

Тананика ли вал воденичен

сред тъмата по дрезгави ноти?

 

Колко звуци взривиха нощта ми

и нахлуват в пространствата звездни!

Обещай ми, че тук ще останеш,

даже есен неверна да дебне!

 

И с прощалния полет на щърка

отлетиш ли – към вечното лято,

не забравяй, че бързо се мръква,

щом студът е обсебил душата.

© Валентина Йотова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??