9.03.2012 г., 15:29 ч.

Така е бяло... 

  Поезия » Друга
989 0 25

 

 

                                Провокирано...

 

 

 

 

Така е бяло вече в дните ми.
От бяло тишината онемя.
Небето ми
се скри,

отиде си...
И птиците отлитнаха
наникъде
cлед моята изгубена дъга.
Земята в клоните се свря.
И няма корени...

Гнездата се посяха в дири
от смачкани черупки и пера...
И ще поникне ли надеждата, не зная...
И не разбрах кога, къде, кои
със бяло светлината ослепиха...
И вече бели ириси са дните ми -
зеници празни с нищо и с мълчание...

И аз не зная вече смисъла...


 


Така е бяло, 
                      бяло,
                                 бяло,
                                           бяло...


Така е плътно с бяло бездихание...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Елена Гоцева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??