4.04.2019 г., 17:41 ч.

Така е за жалост 

  Поезия » Хумористична
633 3 3

В резултат на  политическата криза

народът надяна оръфана риза.

Ей, Народ мъченик! Що не покажеш, че си Велик?

Защо не вдигнеш гордо глава,

а си нагазил с нозе във калта?

 

Писна ни да живеем в дълга илюзия,

че сме част от красива екскурзия!

И влакът, който монотонно ни вози

върви все по старите си коловози!

 

А в уж първата  класа на трена

пътуват  политическите вретена!

Около тях се намотават гнили конци,

вденати в мафиотските ръждиви игли.

 

А тези иглички пробождат, нехаят

и за закони не искат за знаят!

Защото са ниша от държавния простор

наречена накратко -  апашки отбор

 

А във втората класа на влака,

който тъй монотонно си трака

пътува интелигенция „бледа”,

защото не умее никак  да”гледа”!

 

Във влака в  купето със номерче трето

седят мълчаливо младеж и девойка,

а левентът си мисли как да я бройка.

 

Гърлата сочна  пък наум бързо пресмята

каква ще е неговата работна заплата?

Как да  се докопа   до джентълменския джоб

и не само това -  левентът  да и стане и роб!

 

А във купето със номерче пето

пътуват старци и старици.

И обсъждат активно  пенсията си ниска,

и споделят плачевно  съдбата си близка!

 

Така е за жалост   в тази държава,

защото всеки коня си разиграва.

Низините не искат вече да „знаят”,

а във висините никак не хаят!

 

© Лидия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Обективна гледна точка на самата действителност,която за жалост ни заобикаля.Адмирации и поздравления към авторката за поредното и силно произведение!
  • Благодаря ви,г-н Митов, че сте намерели време да прочетете стихотворението ми. Много добре сте разбрали замисъла ми.За съжаление обективната реалност в родината ни е такава!
  • Стихотворението ти е верен прочит на действителността. Пътят, по който ни водят, върви към една съседна държава. Напразно загинаха Ботев, Левски и хиляди знайни и незнайни борци. Дано не се наложи някой за трети път да ни освобождава..Според посветени вероятността това да се случи е голяма.
    Поздравления за родолюбивата творба.
Предложения
: ??:??